Proposta mediadora a Metro de Barcelona per mantenir la pau social durant un any i continuar la negociació del conveni

TMB_metro
La Presidència de la mesa negociadora del conveni de Metro de Barcelona ha fet una proposta, que ara els sindicats traslladaran a la plantilla, per mantenir la pau social a l’empresa fins al 31 de maig de 2017 i continuar negociant el conveni.
A canvi de què els sindicats no convoquin més vagues, la direcció es compromet als següents punts:
  • Es garanteix la ultraactivitat de l’actual conveni (pròrroga) al 100% fins a la signatura del nou conveni.
  • S’activa l’esborrany de contractació que s’havia pactat. Això suposarà la contractació immediata de 60 treballadors i que molts contractes parcials actuals passin a temps complert.
  • No es produirà cap canvi organtizatiu si no s’ha acordat amb els sindicats.
  • La plantilla començarà a cobrar 32 euros mensuals a compte del futur conveni. Si el 31 de maig no hi ha acord, es continuarà cobrant aquest complement. Si hi ha acord, passarà a forma part del salari base (repercutirà en antiguitat i nocturnitat).
La proposta ha de ser refrendada per la plantilla. S’han convocat dues assemblees el proper dijous, a les 9.30 hores al Casinet d’Hostafrancs i a les 16 hores a la seu de la UGT de Rambla de Santa Mónica, 10.
Si la plantilla aprova el text, es desconvocaran les aturades parcials previstes per als propers 30 i 31 de maig i l’1 i 2 de juny.
La secció sindical de la UGT de Catalunya creu que la proposta de la Presidència de la mesa permetrà continuar negociant en un ambient de tranquil·litat i avançar en aconseguir els objectius dels treballadors i les treballadores de l’empresa.

Comments are closed.