El Congrés de la UGT de Catalunya aprova per un 88,66% el Protocol d’Unitat d’acció amb CCOO de Catalunya

PPAS’aproven sis resolucions més, entre elles la creació d’un espai per persones aturades dins del sindicat i i la inclusió d’un Codi de Conducta ètic

Aquesta tarda s’han aprovat les
últimes set resolucions presentades en la segona jornada del 14è Congrés de la UGT de Catalunya.

Entre elles, el Protocol d’acord sobre la unitat d’acció sindical entre CCOO i la UGT de Catalunya, que s’ha aprovat per un 88,66% del plenari: 352 vots a favor, 23 en contra i 22 abstencions. La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya continuaran avançant i profunditzant en la unitat d’acció sindical en aquest moment de crisi que estem patint. Amb el reforçament de la unitat d’acció es vol enviar un missatge molt clar al conjunt de treballadors i treballadores de Catalunya: la unitat ens fa més forts en la defensa dels drets laborals, socials i nacionals.

Podeu consultar la resta de resolucions aprovades avui clicant en els següents enllaços:

La UGT de Catalunya demana una moratòria d’un any de tots els ERO, que es torni a l’autorització laboral de l’Administració i que s’obri un procés de negociació entre sindicats, patronals i l’Administració per arribar a un acord sobre els procediments i la resolució dels ERO.

La UGT de Catalunya aprova la creació d’una coordinadora de persones aturades “Volem treball!!!”, oberta a totes les persones aturades afiliades a la UGT i a tothom que hi vulgui participar, organitzant i coordinant totes les accions reivindicatives per denunciar les injustícies que estan patint les persones aturades.

La UGT de Catalunya exigeix una auditoria del deute públic, que detecti el que és injust i il·legítim i un canvi radical de polítiques.

La UGT de Catalunya exigeix la immediata retirada de la Llei de taxes estatal i autonòmica i que es tracti a l’usuari com el que realment és: un usuari del servei públic de la justícia amb totes les garanties per exercir el dret a obtenir una tutela judicial efectiva.

La UGT de Catalunya continuarà la lluita i donarà el màxim suport als moviments social si a les accions reivindicatives en favor de la dació del pagament. Des del sindicat s’exigeixen responsabilitats a les entitats financeres i al Govern de l’Estat.

El sindicat es dotarà d’un Codi de Conducta ètic on s’articularan les responsabilitats que té cada membre de la organització, i els mecanismes d’actuació en cas de conflicte d’interessos.

Comments are closed.