El conseller d’Educació anuncia més contradiccions i incerteses al setembre

Davant les declaracions del Conseller d’Educació, Josep Bargalló, ahir en la seva compareixença pública, la FeSP-UGT de Catalunya vol posar de manifest la seva decepció.

El personal docent proposat (5.000 treballadors i treballadores) és totalment insuficient. Per si amb això no n’hi havia prou, el mateix president de la Generalitat no ha trigat ni tan sols 24 hores a desmentir el Conseller d’Educació per afirmar que el nombre de treballadors i treballadores contractades seran 10.000. Els treballadors i les treballadores de l’educació no saben a qui creure ni quina confiança pot generar un Govern que, en una situació com la que vivim actualment, envia missatges contradictoris constantment a la ciutadania.

Ens amoïna que a cada roda de premsa s’incrementin les ràtios d’alumnes i disminueixin les aules. Al pas que anem, sumant alumnes de 5 en 5 a cada roda de premsa, podem arribar al setembre amb 50 alumnes per classe. No és seriós i no és responsable. No podem tenir la seguretat que el Govern tindrà la capacitat per vetllar per tal que no es cometin errors i no es relaxin les mesures de seguretat i distància física, amb les conseqüències que això pugui tenir per a la salut de les persones.

Un cop més, doncs, ens trobem que les promeses d’increment de plantilla als centres educatius és poca cosa més que maquillatge que ni tan sols recupera els nivells de contractació d’anys anteriors i unes mesures de seguretat per a la comunitat educativa poc clares i que seran pràcticament impossibles de complir.

Comments are closed.