El Defensor del Poble demana permisos de treball pels immigrants que no poden ser expulsats

lamallaEl Defensor del Poble ha demanat al govern que concedeixi permisos de treball als immigrants que no poden ser expulsats, amb l'objectiu de buscar " solucions que els tregui de la marginalitat". La resolució prové d'una queixa de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) a Andalusia, en nom de 173 immigrants subsaharians atesos per la Comissió en aquesta comunitat.

La CER d'Andalusia va presentar la queixa al Defensor del Poble per la situació en que es troben els immigrants indocumentats, que són uns 17.000 a tot el territori i l'expulsió dels quals no es pot dur a terme. El Defensor ha resolt i ja ha demanat al govern que, mentre no es pugui realitzar l'expulsió, els immigrants tinguin un permís de treball. L'objectiu de la mesura és que en el temps que l'expulsió no sigui executable, es pugui "treure de la marginalitat a aquestes persones".

La directora general d'Assumptes Consulars ha respòs que la proposta implica "l'atorgament d'autorització de residència". Però el Defensor del Poble, en la resolució nega tal possibilitat i sosté que només es tracta d'arbitrar solucions.

La proposta ha estat plantejada per l'advocat sevillà Alberto Revuelta, assessor de la CEAR, en nom de 173 immigrants subsaharians traslladats des de Canàries a Sevilla que , segons la normativa vigent, als quinze dies han de quedar en llibertat,però ho fan sense permís de treball.

{mxc}

Comments are closed.