El departament de Justícia elimina 470 llocs de treball a les presons

4camins
La UGT de Catalunya denuncia l’augment de la inseguretat als centres penitenciaris que provocarà aquesta retallada de personal

La UGT de Catalunya denuncia que el Departament de Justícia ha decidit no cobrir 470 places de funcionaris de presons, una retallada de personal desmesurada que suposarà un augment de la inseguretat als centres penitenciaris del nostre país.

D’aquestes 470, 89 corresponen a treballadors i treballadores interins que el departament no recol·locarà, el que significa, d’una banda, deixar aquestes persones sense feina, i d’altra, eliminar 89 llocs de treball ja existents a les presons catalanes.

Pel que fa a les 380 places restants, es tracta de funcionaris i funcionàries amb plaça guanyada però que estan pendents d’un nomenament que ara el departament ha ajornat sine die. Aquests nomenaments depenen de l’obertura del nou centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, que precisament havia de servir per desmassificar la resta de centres.

El nostre sindicat demana al Departament de Justícia que rectifiqui aquesta decisió, sobretot i de manera urgent la dels 89 interins que es quedaran pròximament sense feina. Si no es així, els treballadors i les treballadores de presons iniciaran un calendari de mobilitzacions.

Comments are closed.