El Departament de Salut no té en compte la plantilla del 061 amb l’anunci d’ampliació de les franges de vacunació

Amb l’anunci d’aquest matí del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, d’ampliar les franges de vacunació a majors de 16 anys, no s’ha tingut en compte els treballadors i les treballadores del 061, que són els que han d’assumir aquest increment de trucades per demanar cita.

L’anunci l’ha fet el conseller sense tractar-ho abans amb el SEM 061 i aquest organisme demana que l’empresa Ferrovial, gestora del 061, l’assumeixi, sense fer cap previsió de càrregues de treball, de cobertures i de riscos, per evitar el col·lapse del servei d’atenció sanitària telefònica. Sense tenir en compte els treballadors i les treballadores del gestor externalitzat del 061, Ferrovial, que fa un any i mig que treballen amb unes càrregues de feina inassumibles, sense ser considerats essencials i sense tenir dret a la gratificació abonada al personal sanitari i sociosanitari per part de la Generalitat de Catalunya.

Alhora, aquesta improvisació recau sobre la ciutadania, amb un nivell d’espera de resposta a les trucades desmesurat que perjudica les trucades d’emergència.

 

 

 

Comments are closed.