El departament d’ensenyament incompleix l’acord de cobrir les substitucions des del primer dia

La Federació d’Ensenyament de la UGT de Catalunya celebra que els governs català i central hagin arribat a un acord i que, finalment, l’Estat hagi decidit retirar el recurs contra la convocatòria de 1.245 places de professors de Secundària per part de la Generalitat, així com que es mantingui el nombre de places convocades.

El nostre sindicat considera que aquestes places són molt necessàries per a l’estabilitat del professorat de l’ensenyament públic i, per tant, per a la qualitat del serveiue s’ofereix a la ciutadania.

 

aula-amplio2

El nostre sindicat ha interposat un recurs al Departament d’Ensenyament per deixar de cobrir les substitucions de professorat els dilluns

La Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT de Catalunya ha interposat un recurs al Departament d’Ensenyament per la decisió de deixar de cobrir les substitucions de professorat els dilluns. Fins ara, els interins eren cridats els dilluns i dimecres per fer les substitucions dels professors de baixa. A partir d’ara, les substitucions només es cobriran els dimecres.

Aquesta mesura, a més d’incomplir l’acord signat amb els sindicats de cobrir les substitucions des del primer dia, perjudica seriosament l’alumnat dels centres públics i la seva qualitat. Per això, FETE – UGT de Catalunya ha rebutjat la modificació i ha denunciat l’incompliment d’aquest acord per part del Departament d’Ensenyament.

Aquesta pràctica perjudica el funcionament dels centres perquè les baixes deixaran de cobrir-se des del primer dia, afectant la qualitat educativa i provocant que es cobreixin amb personal del centre que deixarà de fer la seva pròpia tasca amb l’alumnat. És una mesura que afecta tots els docents, funcionaris, interins i substituts, així com la qualitat del nostre sistema públic, cada cop més maltractat.

Comments are closed.