El Govern culmina la privatització del Registre Civil

contra privatitzacio registre CivilLa publicació del Reial decret Llei 8/2014, de 4 de Julio (BOE del 5 de Julio), el Govern ha decretat, unilateralment, la privatització del Registre Civil, després de més de 143 anys d’història com a servei públic prestat per l’Estat i el lliurament de la seva activitat i gestió als Registradors Mercantils.

La UGT de Catalunya, juntament amb la resta de sindicats representatius en l’àmbit de l’Administració de Justícia al nostre país recorda que l’aprovació d’aquest Reial decret-Llei suposa privatitzar un servei públic, posant a les mans d’una Corporació de Registradors Mercantils milions de dades personals i privats de tots els espanyols, que fins ara compten amb el control de l’Estat. Un servei públic en el qual s’han invertit més de 130 milions d’euros en l’última dècada, per a la seva modernització tecnològica.

Les conseqüències de la privatització del registre comporta les següents conseqüències:

· El ciutadà haurà de pagar per un servei fins ara gratuït. Els costos de gestió i funcionament, en mans dels Registradors Mercantils, ho hauran de pagar els ciutadans quan el Govern ho decideixi.

· El ciutadà no tindrà, com ara, el seu registre civil a la seu de cada Jutjat de Pau. Les seus dels Registradors Mercantils són limitades i reduïdes. En els casos en els quals sigui necessària la seva presència física, s’haurà de desplaçar fins a 80 km, com pot ocórrer en les Terres de L’Ebre, on la seu del Registre Mercantil es troba a aquesta distància.

· La privatització del registre civil suposarà el transvasament de més de 3.000 funcionaris en tota Espanya, 290 solament a Catalunya. Aquesta canvi serà des de la seva actual destinació en els Registres Civils, als nous que ocupin, la qual cosa provocarà no solament l’aplicació retroactiva de drets de destinació adquirits i la reordenació corresponent, sinó l’efecte cascada de desplaçament i cessament de tots els funcionaris interins que ocupin places vacants.

Comments are closed.