El jovent no ens resignem, Resposta de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya a les declaracions del governador del Banc d’Espanya

banco-de-españaSi la setmana passada era el Sr. Javier Vega de Soane Azpilicueta, president del “Círculo de empresarios”, el que afirmava que per ser més competitiu hauríem de valorar el que els joves sense formació cobréssim per sota del SMI, ahir li va tocar el torn al governador del Banc d’Espanya, Luis Linde, al recomanar-nos la necessitat d’estalviar, ja que la pensió mitjana serà cada vegada menor de forma inevitable a causa del declivi demogràfic.

En primer lloc hauríem de replantejar-nos que legitimitat té el Banc d’Espanya, institució que representa el Sr. Linde, perquè qui ens garanteix que les pensions que anirem dipositant les acabarem cobrant?, sobretot si tenim en compte que la seva falta de control i la seva mala gestió ja ens ha estafat de forma col·lectiva.

Ens semblen una indecència les manifestacions del Sr. Linde ja que considerem que ell no és la persona més adequada per fer recomanacions sobre la nostra gestió del salari – si és que alguns en tenim – ja que ens plantegem que és molt possible que els seus 180.000 euros aproximats de salari mensual, almenys el que coneixem, poden suposar un element clau per distanciar-lo de la realitat de molts joves als quals l’atur i la precarietat, amb salaris baixos i inestabilitat, ens obliga més a sobreviure que a viure, deixant la paraula estalviar com a un luxe fora de les nostres possibilitats.

Veiem clarament una intenció de defensar la conveniència d’impulsar plans privats de pensions i una intenció d’afavorir el negoci dels fons privats, models que han suposat un enorme fracàs en països on s’han generalitzat.

Des de l’AVALOT – Joves de la UGT de Catalunya volem mostrar el nostre suport a un sistema de pensions públic, un sistema que ha mostrat la seva solidesa, ja que a dia d’avui encara garantiria les pensions durant alguns anys més, en una de les crisis més dures de la història. Per garantir-ho no necessitem fórmules màgiques sinó seguir treballant en els pilars que ho van fer possible, que no són uns altres que apostar per l’estabilitat en l’ocupació, l’augment de salaris i l’eradicació de la precarietat.

Els joves no ens resignem amb el discurs de la por i el pessimisme que pretenen infondre’ns, nosaltres som motors del canvi i seguirem apostant per una societat més justa i igualitària.

Comments are closed.