El judici pel conflicte col·lectiu contra les retallades a l’escola concertada el 30 de març

aula-amplio2

La UGT de Catalunya es mostra indignada per la suspensió temporal de la vista d’un conflicte que afecta 35.000 professors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat avui al nostre sindicat la nova data de celebració de la vista pel conflicte col·lectiu interposat pels sindicats contra l’aplicació del Decret-Llei 3/2010, de 29 maig, de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic., que suposa la retallada de retribucions del professorat dels centres concertats de Catalunya en règim de pagament delegat. Finalment està previst que se celebri el proper 30 de març.

Tal i com vàrem transmetre ahir al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, mitjançant una carta que va ser lliurada durant el transcurs de la concentració de professors i professores de l’escola concertada a la plaça Sant Jaume, el nostre sindicat es mostra perplexe i indignat per la suspensió de la vista a causa de la impossibilitat de personar-se el lletrat del Departament d’Ensenyament, una de les parts demandades. Estem perplexes perquè tot sembla indicar que els Serveis Jurídics del Departament depenen només d’una única persona que en aquest moment es troba en situació d’incapacitat temporal. I estem indignats perquè considerem la suspensió una maniobra dilatòria per a la resolució d’aquest conflicte.

Des de la UGT de Catalunya considerem que els treballadors dels centres concertats necessiten ja una sentència que clarifiqui la situació laboral en la que els va posar el Govern de la Generalitat, i acabar amb la injustícia que estan patint.

Actualment treballen a les escoles concertades de Catalunya uns 35.000 professors i professores, dels quals uns 24.000 cobren de pagament delegat i atenen aproximadament un 36% de l’alumnat. D’aquests, 10.000 serien professors de secundària, 13.000 d’educació infantil, i 750 pertanyen a les escoles d’educació especials. A tots ells els afecta el decret de retallades aprovat el mes de juny de 2010.

Comments are closed.