El Jutjat Social obliga T-Systems a retirar la sanció interposada a un delegat de la UGT per complir escrupolosament el seu deure

El Jutjat Social número 12 de Barcelona ha condemnat l’empresa T-Systems – ITC Iberia a retirar la sanció de suspensió de sou i feina interposada a un delegat de la UGT de Catalunya per haver complert escrupolosament el seu deure.

El mes de maig de 2018, aquesta persona, que fa 20 anys que treballa a l’empresa i 10 que n’és delegat, va posar en coneixement de la direcció una denúncia de vulneració de drets laborals que li havien comunicat diversos treballadors de l’empresa, tal i com l’obligava la seva condició de delegat sindical. L’empresa va respondre a aquest compliment de les seves funcions obrint un expedient al delegat i suspenent-lo de sou i feina durant 15 dies.

Ara, la sentència del Jutjat Social condemna l’empresa a retirar aquesta sanció, la deixa sense efecte. La sentència és ferma i, per tant, l’empresa no pot recórrer-la. La jutgessa destaca que el delegat va complir estrictament la seva obligació legal d’informar l’empresa, motiu pel qual va iniciar-se el protocol d’assetjament establert per a tal fi i efecte. La sentència destaca la conducta correcta del delegat de la UGT, que va procedir a explicar a qui pertocava la gravetat dels fets dels quals havia tingut coneixement en exercici del seu paper de representant sindical.

Feta pública la sentència, la UGT sol·licita a la direcció de l’empresa que es modifiqui el protocol d’assetjament per evitar que es repeteixin casos com aquest i exigeix que es depurin responsabilitats perquè l’empresa no va actuar correctament i això ha perjudicat moltes persones.

Comments are closed.