El miler de treballadors i treballadores afectats per l’ERO de CPM cobraran la indemnització mínima

Divendres passat va finalitzar sense acord el període de consultes de l’ERO de l’empresa de telemàrqueting CPM, que afecta un miler de treballadors i treballadores.
Al llarg dels 30 dies de negociació l’empresa ha anat presentant la documentació requerida amb comptagotes.

El 2 de juny es va arribar a una oferta final per part de l’empresa, en els següents termes:

• 33 dies per any treballat sense topall.

  • Borsa de treball de recol·locació fins al 31 de maig de 2021
  • 200 euros mes per aquelles persones que no arribessin a l’any d’antiguitat.
  • Abonament del plus de productivitat per als mesos de maig i juny, tenint en compte el càlcul de la mitja dels últims mesos 12 de producció.
  • 15 dies de preavís.

• Programa de recol·locació.

Seguint la voluntat dels treballadors i les treballadores de l’empresa, les delegades i els delegats de la UGT i de CCOO van mostrar-se d’acord amb aquesta proposta, però la CGT va mostrar des de l’inici el seu desacord, entenent que l’única opció era la d’un ERTO de 9 mesos, oferta que l’empresa havia rebutjat prèviament en diverses ocasions.

La nostra sorpresa va ser que tot just abans d’iniciar-se la darrera reunió, la CGT va canviar l’únic membre de la formació a la taula de negociació -composada per 7 delegats de la CGT, 4 de la UGT i 2 de CCOO- que estava d’acord amb acceptar la proposta de l’empresa. Amb el nou membre, la CGT va garantir-se el vot en contra. El resultat de no acord amb què finalitza el període de consultes fa que finalment el miler de treballadores i treballadors de CPM afectats per l’ERO deixin l’empresa amb una indemnització de 20 dies per anys treballat i un topall de 12 mesos.

Comments are closed.