El Ministeri de Treball torna a denegar l’atur als treballadors del Liceu afectats per un ERO temporal

La UGT de Catalunya denuncia que el Ministeri de Treball està rebutjant  les reclamacions contra les denegacions de la prestació d’atur a què tenen dret els treballadors i les treballadores del Gran Teatre del Liceu acollits a l’ERO temporal promogut per l’empresa durant el mes de setembre.

Recordem que els treballadors del teatre van recórrer, mitjançant l’empresa, les notificacions del SEPE que els negaven el cobrament de la prestació per desocupació. Segons el Ministeri de Treball, el fet que el finançament de la Fundació del Gran Teatre del Liceu sigui majoritàriament públic anul·la la possibilitat que aquesta institució s’aculli a un ERO temporal.

Davant la denegació del SEPE, el següent recurs que tindrien els treballadors i les treballadores afectats és denunciar la situació davant de la justícia. Tenint en compte que això aniria per llarg i els costos derivats, i mentre no es resolgui aquest situació que perjudica greument els treballadors, des de la UGT de Catalunya reclamem que el Gran Teatre del Liceu o les Administracions implicades en la seva gestió es facin càrrec tant del pagament de la prestació com de les despeses jurídiques.

Comments are closed.