El nou conveni d’hostaleria de Catalunya posarà fre a les externalitzacions per primera vegada

hostaleria-denunciesLa UGT de Catalunya aconsegueix que les empreses multiserveis contractades estiguin obligades a aplicar el conveni d’Hostaleria, evitant l’explotació laboral que es produeix al sector

Per primera vegada un conveni incorporarà una clàusula de regulació de les externalitzacions a empreses de serveis integrals

La UGT de Catalunya signarà el proper 6 de setembre amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartament Turístics de Catalunya el preacord del Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de Catalunya, que afecta uns 350.000 treballadors i treballadores en temporada alta.

Amb aquest principi d’acord, la UGT aconsegueix que, per primera vegada a Catalunya, un conveni col·lectiu apliqui una clàusula de regulació de les externalitzacions a empreses multiserveis o de serveis integrals. D’aquesta manera, les empreses multiserveis contractades per empreses d’hostaleria hauran d’aplicar als seus treballadors i treballadores íntegrament el conveni d’hostaleria. Això suposa una evident millora de les condicions salarials però també de totes les condicions laborals (com per exemple, el tema de jornada).

Aquesta és una de les reivindicacions principals del nostre sindicat pel que fa a la negociació col·lectiva, i s’aconsegueix per primera vegada en un sector com el de l’hostaleria i el turisme, on les externalitzacions a empreses multiserveis, va en auge en els darrers anys –cambreres de pis, restauració, cuina i zones termals de balnearis- amb l’únic objectiu de precaritzar les condicions laborals.

Així mateix, el principi d’acord preveu importants millores socials i econòmiques:

  • Increments salarials de l’1,9% per al 2017; del 1,9% per al 2018; i de l’1,8% per al 2019.
  • Regulació de les subrogacions, especialment importants a sectors com la restauració o els menjadors escolars. Si s’acaba el contracte amb una empresa i es subroguen els treballadors a la nova, aquesta haurà de preservar les condicions laborals anteriors de la plantilla.
  • Cobrament del 100% del salari durant les baixes per intervencions quirúrgiques amb repòs (no ingrés hospitalari).
  •  Ampliació de l’acumulació del permís de lactància: 15 dies el 2017, 17 dies el 2018 i 19 dies el 2019.

Des de la UGT de Catalunya ens mostrem molt satisfets per la consecució d’aquest acord, que suposa per primera vegada posar fre a les externalitzacions de serveis a empreses multiserveis per a l’explotació laboral dels treballadors i les treballadores.

També volem recordar que, tal com marca la legislació, en la negociació dels convenis col·lectius només participen aquells sindicats que tenen un mínim del 10% de la presentació sindical legal (comitès d’empresa o delegats de personal) de l’àmbit geogràfic i sectorial al que fa referència el conveni.

Comments are closed.