El Pacte de Competitivitat proposat per Alemanya i França és un atac contra els treballadors

workers_2

Divendres passat els màxims representants d’Alemanya i França, Àngela Merkel i Nicolas Sarkozy, van anunciar una proposta de Pacte de Competitivitat per a sortir de la letargia econòmica en la que la Unió Europea està sumida des de l’any 2008.

 

Els pilars fonamentals sobre els quals es sustentaria aquest Pacte són:

  • Limitar per llei l’endeutament dels Estats
  • Ajustar l’edat de jubilació en funció de l’evolució de la piràmide poblacional
  • Deslligar els increments salarials de la inflació i lligar-ho a la competitivitat
  • Fixar un tipus de gravamen mínim per l’impost de societats 

El pacte de competitivitat es preveu que s’acordi en la cimera europea del 24-25 de març 2011.

La majoria de grups polítics de l’Eurocambra han criticat a Alemanya i França per tractar d’imposar a la resta de països de la eurozona un Pacte de Competitivitat, en el que no han participat les institucions comunitàries.

Els eurodiputats d’esquerres han rebutjat també algunes de les mesures previstes en el pacte, especialment la mesura de deslligar els increments salarials de la inflació.

Aquesta proposta suposa un atac contra la classe treballadora europea amb menor poder adquisitiu, i només servirà per crear mes precarietat i desigualtat.

Les organitzacions sindicals no poden admetre que es deslliguin els increments salarials de les dades sobre inflació, doncs aquest indicador garanteix uns ingressos mínims per subsistir a la població més vulnerable.

Comments are closed.