El Parlament de Catalunya aprova la resolució sobre la situació d’explotació laboral de les cambreres de pis

habitacio-hotelLa UGT de Catalunya celebra que s’aprovi una resolució que recull les reivindicacions del sindicat

Des del nostre sindicat celebrem l’aprovació de la resolució sobre la situació laboral de les cambreres de pis, les treballadores que netegen les habitacions d’hotel, que recull les reivindicacions de la UGT de Catalunya

Com ja vam explicar anteriorment, el nostre sindicat ve denunciant des de fa temps la degradació de les condicions de treball de les cambreres de pis d’hotels, en molts casos d’alta categoria, que imposen una càrrega de treball inhumana a canvi d’uns salaris indignes, en ocasions fins i tot per sota del salari mínim interprofessional.

Finalment, la resolució s’ha aprovat per majoria. A continuació, trobareu les propostes de la resolució:

  • Instar al Govern de la Generalitat a vigilar que la càrrega de treball per a les cambreres de pis sigui adequada, de manera que no suposi un dany per a la seva salut.
  • Demanar que l’Institut de Seguretat i Salut Laboral dugui a terme un estudi tècnic per analitzar les condicions d’ergonomia i els sobreesforços de treball de les cambreres de pis.
  • Impulsar un acord entre la patronal i els sindicats per tal d’arribar a un pacte urgent que limiti les unitats màximes de càrrega de feina per a les cambreres de pis, per tal de garantir les condicions necessàries per assolir uns nivells de seguretat i salut laboral adequats.
  • Una campanya específica de la Inspecció de Treball per:

o   Examinar les possibles cessions il·legals de treballadors/es per part de les empreses de serveis.

o   Revisar les avaluacions de risc i el sistema de control de la jornada de treball.

o   Exigir les responsabilitats en matèria preventiva a tots els subjectes responsables que intervenen en la relació laboral.

o   Eradicar el frau en les ampliacions no declarades dels contractes a temps parcial no voluntaris.

  • Tenir present la perspectiva de gènere en accions que es desenvolupin.
  • Instar el Govern d’Espanya a derogar la reforma laboral, que ha provocat una situació d’indefensió absoluta dels treballadors i treballadores i que provoca que els convenis d’empreses i/o serveis externalitzats puguin estar per sota dels convenis col·lectius dels diferents sectors, rebaixant així les condicions de treball i augmentant l’explotació, la precarietat i la càrrega laboral.

Des de la UGT de Catalunya portem mesos fent una gran campanya de sensibilització del greu problema que han patit les cambreres de pis, reivindicant que a igual treball igual salari. També valorem positivament aquesta aprovació i esperem que les empreses de multiserveis acabin aplicant el conveni corresponent el més aviat possible.

Comments are closed.