El Parlament insta el Govern a l’obertura del centre penitenciari Puig de Les Basses de Figueres

La moció, presentada a instància de la UGT-Presons, contempla el manteniment de les condicions laborals i salarials del personal penitenciari

La Mesa del Parlament de Catalunya va aprovar ahir a la tarda en el ple de la cambra una moció presentada pel grup parlamentari socialista, a instància de la UGT-Presons, en què insta el Govern a continuar amb el desplegament del Pla Nacional d’Execució Penal 2008-2013, revisat i actualitzat, el qual contribuirà a la reactivació econòmica de les zones on està previst ubicar els nous centres penitenciaris.

Aquesta mesura preveu que el Govern presenti al Parlament de Catalunya, en el termini de 3 mesos, un calendari i una programació econòmica de recursos humans i materials per a l’obertura del Centre Penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres. Aquest centre penitenciari, que suma pràcticament un any d’endarreriment sobre la data prevista d’obertura, ha de permetre de tancar els obsolets centres de Girona i Figueres.

Tanmateix, la moció contempla el manteniment de les condicions salarials i de treball del personal penitenciari, en el marc de negociació del nou Acord de Treball.

La UGT valora positivament l’aprovació d’aquesta moció per part del Parlament de Catalunya i espera que el Govern compleixi amb els terminis previstos.

Comments are closed.