El personal de la Generalitat es mobilitza demà contra les retallades

generalitat
Els sindicats han convocat una concentració davant el Departament d’Economia i Coneixement a les 11 hores

La UGT de Catalunya, la CONC i IAC han convocat per a demà, 17 de març, una concentració de delegats i delegades del personal de la Generalitat per denunciar les retallades indiscriminades de plantilla i pressupostàries que està duent a terme el Govern català i que el nostre sindicat xifra en la pèrdua d’uns 20.000 llocs de treball.

La concentració tindrà lloc de les 11 a les 12 hores davant del Departament d’Economia i Coneixement.

Per al nostre sindicat, les retallades aplicades pel Govern de la Generalitat suposen un perjudici greu cap a la ciutadania, que veurà afectada la qualitat dels serveis públics. La impossibilitat de substitució del personal que atén llocs d’atenció essencials, així com les retallades pressupostàries indiscriminades dels serveis reverteixen en una pèrdua de qualitat que serà novament utilitzada com a argument per defensar la seva privatització. Considerem que la gestió privada no es tradueix necessàriament en una major eficàcia ni disminueix el cost dels serveis. Les retallades de les plantilles i del pressupost de determinats àmbits, no representen un estalvi significatiu de la despesa però sí que empitjoren les condicions de la prestació del servei. En molts casos, la derivació de la responsabilitat de la prestació del servei a mans privades no fa més que encarir-lo ja que cal afegir als preus el percentatge necessari per obtenir benefici empresarial.

Fa temps que des de la UGT de Catalunya denunciem la manca de criteri en l’aplicació de la despesa pública i reclamen que l’austeritat s’apliqui en conceptes que no acabin revertint en la part més feble de la cadena que és la ciutadania i també els treballadors i treballadores.

Concentració treballadors de la Generalitat

DIA: 17 de març de 2011
HORA: d’11 a 12 hores
LLOC: Departament d’Economia i Coneixement (Rbla. de Catalunya, 19-21, Barcelona).

Comments are closed.