El personal de la Generalitat mantindrà les mobilitzacions contra les retallades

generalitat
Els sindicats han convocat una concentració davant el Departament d’Economia i Coneixement el proper dia 17 de març

La UGT de Catalunya, la CONC i IAC han realitzat aquest matí una assemblea amb la participació d’uns 200 delegats i delegades de la Generalitat per acordar les mobilitzacions i les accions a emprendre davant les retallades indiscriminades de plantilles i pressupostàries que està duent a terme el Govern català.

A l’assemblea s’ha decidit convocat una concentració davant del Departament d’Economia i Coneixement el proper dia 17 de març de 10 a 12 hores.

Per al nostre sindicat, les retallades aplicades pel Govern de la Generalitat suposen un perjudici greu cap a la ciutadania, que veurà afectada la qualitat dels serveis públics. La impossibilitat de substitució del personal que atén llocs d’atenció essencials, així com les retallades pressupostàries indiscriminades dels serveis reverteixen en una pèrdua de qualitat que serà novament utilitzada com a argument per defensar la seva privatització. Considerem que la gestió privada no es tradueix necessàriament en una major eficàcia ni disminueix el cost dels serveis. Les retallades de les plantilles i del pressupost de determinats àmbits, no representen un estalvi significatiu de la despesa però sí que empitjoren les condicions de la prestació del servei. En molts casos, la derivació de la responsabilitat de la prestació del servei a mans privades no fa més que encarir-lo ja que cal afegir als preus el percentatge necessari per obtenir benefici empresarial.

Fa temps que des de la UGT de Catalunya denunciem la manca de criteri en l’aplicació de la despesa pública i reclamen que l’austeritat s’apliqui en conceptes que no acabin revertint en la part més feble de la cadena que és la ciutadania i també els treballadors i treballadores.

D’altra banda, volem expressar la indignació del nostre sindicat per les paraules d’absolut menyspreu de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, cap als treballadors i les treballadores de la Generalitat, en assegurar que a partir d’ara “s’apostarà per una funció pública professional”.

Comments are closed.