El projecte de llei per una Renda Garantida de ciutadania es presenta al Ple del Parlament aquest dimecres

La Comissió Promotora de la ILP ha convocat una concentració de suport davant del Parlament a les 17 hores

El dimecres 26 de març, a partir de les 17 hores aproximadament, tindrà lloc la presentació del projecte de llei per una Renda Garantida de Ciutadania en el ple del Parlament, després d’acordar-se per unanimitat a la Junta de Portaveus del passat 17 de març.

Els representants de la Comissió Promotora d’aquesta Iniciativa legislativa popular exposaran el projecte de llei al Ple i a continuació els diversos grups parlamentaris prendran la paraula i iniciaran el debat.

En no haver-se registrat esmenes a la totalitat en els terminis reglamentaris, el projecte de llei seguirà el tràmit ordinari: constitució de la Comissió per rebre les diverses esmenes, organització de les oportunes compareixences de persones expertes, etc., fins a la seva votació final. Aquest procés, encara que segueix la via d’urgència, es prolongarà durant diverses setmanes, fins i tot mesos.

Amb la presentació del projecte de llei al Ple s’ha culminat un ampli esforç col·lectiu i unitari que ha aconseguit superar tots els obstacles. L’ampli suport popular i ciutadà que ha suscitat aquesta ILP, amb 121.191 signatures recollides, gràcies a l’acció de prop de 300 fedataris i fedatàries, de centenars de col·laboradors i col·laboradores, de 60 organitzacions socials, cíviques i polítiques, de les mocions de 38 ajuntaments -entre els quals les principals ciutats de Catalunya- han permès situar davant l’opinió ciutadana la lluita contra la pobresa i pels drets més elementals, com el que recull l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

S’ha obert un camí a l’esperança de centenars de milers de persones i famílies de Catalunya per superar el sofriment social, desnonaments, talls de subministraments bàsics, fam infantil, dolor i angoixa, etc., provocat per la pobresa severa i l’atur, i assolir els mínims d’una vida digna.

Per obtenir l’aprovació final del projecte de llei al Parlament cal seguir mobilitzant el compromís i solidaritat de la ciutadania, i aconseguir que la veu de les víctimes d’aquest sistema injust sigui escoltada. Ens conjurem, tots units, per realitzar els esforços necessaris que facin de la Renda Garantida de Ciutadania una llei digna i efectiva.

Per expressar el suport al projecte de llei en aquesta presentació parlamentària us cridem a concentrar-se davant del Parlament de Catalunya el proper dimecres, 26 de març, a partir de les 17 hores.

 

Comments are closed.