El Sector de Justícia de la FeSP – UGT de les Comarques de Tarragona denuncia 16 vacants sense cobrir als òrgans judicials de la demarcació

Font: pixabay

El Sector de Justícia de la FeSP – UGT de les Comarques de Tarragona denuncia la no reposició de baixes als jutjats de la demarcació, que sumat als torns de vacances de la plantilla, deixaran aquest servei públic sota mínims aquest estiu. 

L’Administració de Justícia no ha sortit de la precarietat en què esta instal·lada fa anys respecte als mitjans dels que ha de disposar i que ha de proporcionar el Departament de Justícia. El Departament triga mesos a reposar el personal quan es produeix una baixa que aboca els jutjats de la demarcació a una situació de col·lapse.

Els jutjats penals són òrgans que pateixen una sobrecàrrega històrica amb procediments que tenen tràmits llargs i, en conseqüència, qualsevol manca d’efectius agreuja la situació de saturació.

Les vacants de la plantilla es prolonguen durant mesos i això comporta pressions a les oficines i conseqüències per aquest servei públic, a diferents òrgans judicials de la Demarcació s’acumulen actualment 16 vacants.

La FeSP – UGT de les Comarques de Tarragona denuncia la manca de reposició d’efectius d’aquest servei públic que incideix directament en el bon funcionament de l’Administració de Justícia, es produeixen suspensions de vistes, endarreriments en tramitacions i conflictes interpersonals entre treballadors/es.

Els procediments dels ciutadans s’han de tramitar amb agilitat, i les sentències que se’n deriven també, però als jutjats penals de Tarragona no es pot donar sortida als expedients en uns terminis adequats per la falta d’efectius.

Comments are closed.