El seguiment de la vaga atura l’activitat dels principals centres de logística i mercaderies de la província de Barcelona

El seguiment de la vaga dels treballadors i les treballadores del sector de mercaderies i logística convocada per aquest avui ha aconseguit paralitzar els principals centres de logística de la província de Barcelona, aturant, per exemple, l’activitat del torn de nit i del torn de matí del CIM Vallès, on es troben les principals empreses de logística de tot Catalunya, i l’activitat regular del Port de Barcelona, que encara a hores d’ara es troba afectada. Aquestes aturades han tingut una important repercussió per a la logística i distribució d’empreses com Mercadona, DHL, UPS i Amazon (El Prat de Llobregat i Martorelles).

En primer lloc, les patronals del sector –Transcalit i Uno- van escudar-se en la reforma laboral; després en litigis que finalment es van resoldre a favor dels treballadors i les treballadores. I quan finalment s’han reobert les negociacions, la patronal ha mantingut el bloqueig fent unes exigències de màxims. El nostre sindicat denuncia que Transcalit i Uno volen desregular les condicions laborals dels més de 15.000 treballadors i treballadores i que pretenen fer xantatge als treballadors perquè a canvi de l’actualització dels salaris, congelats des del començament de la crisi, acceptin la jornada laboral ordinària de dilluns a diumenge.

Comments are closed.