El SOC es queda demà amb només 40 tècnics orientadors, que “toquen” a 22.127 aturats per atendre cadascú d’ells

La Generalitat deixa els aturats catalans en l’estacada

La Generalitat continua engrossint les llistes de l’atur, i aquesta vegada amb els treballadors que fins ara es trobaven a l’altra banda de les taules del servei públic d’ocupació.

Demà finalitza el contracte de 233 tècnics orientadors del Servei d’Ocupació de Catalunya, de manera que aquest servei públic es quedarà amb 40 treballadors per atendre 885.100 catalans i catalanes en situació de desocupació, segons les darreres dades de l’EPA. Això significa 22.127 aturats per a cada tècnic del SOC.

Exceptuant aquest petit grup de personal funcionari, fins ara la Generalitat no ha destinat mai recursos propis a un servei públic tan important com aquest i ha contractat personal –sempre insuficient- per a la intermediació laboral només amb els recursos estatals i europeus que rebia, amb una manca absoluta de previsió. Un problema estructural que ara es fa més flagrant i dramàtic que mai.

Des de la UGT de Catalunya no podem entendre que el Govern de la Generalitat capituli d’inserir laboralment les persones sense feina, en un moment en què l’atur suposa el principal problema d’aquest país, amb centenars de milers de famílies que es queden sense font d’ingressos.

Per això exigim al Govern que destini els recursos que necessita el servei públic d’ocupació, en un moment d’urgència nacional, per mantenir un cos de tècnics dedicats a l’orientació laboral i la intermediació entre aturat i empresa. Cal recordar que una altra de les tasques d’aquests professionals és proporcionar a cada persona desocupada la formació adequada a les seves necessitats, de manera que es faci un bon ús dels diners públics i la inversió econòmica, a llarg termini, suposi un estalvi.

D’altra banda, rebutgem qualsevol plantejament de privatització d’aquest servei públic, que suposaria que les empreses es lucressin de les persones aturades i que només tinguessin opció de trobar feina les persones amb més possibilitats.

Comments are closed.