El tancament de bars i restaurants posa en risc la feina de 120.000 assalariats i assalariades a Catalunya

 

Font: ACN

El sector de la Hostaleria i Turisme de la FeSMC-UGT de Catalunya alertem de la possible pèrdua de llocs de treball que comportarà el tancament total de bars i restaurants per la fallida dels seus negocis. Malgrat les ajudes anunciades avui pel govern, aquesta mesura posa en risc la continuïtat de les 120.000 treballadores i treballadors assalariats de la hostaleria a Catalunya i denunciem que, en molts casos, provocarà una nova situació d’escanyament econòmic i laboral que pot ensorrar l’economia familiar de moltes persones.

Entenem que els ajuts anunciats avui pel Govern de la Generalitat haurien de ser finalistes i que s’hauria d’estudiar que l’exempció del pagament dels lloguers dels locals sigui del 100% durant el temps que durin les restriccions. En molts casos, el pagament del lloguer del local pot representar la viabilitat o no viabilitat de moltes empreses que en aquests moments no tenen cap ingrés.

Des del nostre sindicat exigim que la gestió de les prestacions per erto es faci de manera àgil i ràpida per tal que cap treballador o treballadora vegi compromès el cobrament de la seva prestació.

Comments are closed.