El TSJC considera que el departament d’empresa i ocupació va vulnerar el dret de vaga dels treballadors de justícia

jutjatsEl tribunal ha donat la raó al nostre sindicat amb dues sentències en què considera nul·les les ordres de serveis mínims que es van imposar des de la Generalitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a les dues demandes interposades per la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya contra els serveis mínims imposats pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat durant la vaga que els treballadors de Justícia van iniciar al mes de setembre de 2013.

Al mes d’agost de l’any passat, el Departament d’Empresa i Ocupació i els sindicats van pactar un serveis mínims del 30%. El 25 de setembre, amb una acumulació de 8.000 expedients per registrar com a conseqüència de la protesta, el Departament va emetre una ordre amb la qual modificava unilateralment els serveis mínims, augmentant-los fins al 70%. Els sindicats vam recórrer l’ordre i el TSJC la va anul·lar com a mesura cautelar per abusiva, ja que hi havia un acord de mínims anterior pactat.

No contents amb això, el 18 d’octubre, amb una acumulació ja de més de 10.000 expedients, el Departament d’Empresa i Ocupació va tornar a emetre una ordre per modificar els serveis mínims, aquesta vegada augmentant-los fins al 100%. De nou els sindicats la vam recórrer i, de nou, el TSJC la va anul·lar per abusiva.

Ara, el TSJC considera les ordres del Departament d’Empresa i Ocupació nul·les de ple dret per vulnerar el dret fonamental de vaga i el condemna en costes en els dos procediments.

Des del nostre sindicat ens felicitem per aquestes sentències que, tot i que tard, ens donen la raó en la lluita per reconquerir els nostres drets.

Sentència sobre ordre de serveis mínims del 25 de setembre.

Sentència sobre ordre de serveis mínims del 18 d’octubre.

Comments are closed.