El TSJC declara vigent el Conveni Col·lectiu del transport de mercaderies per carretera de Barcelona

transport-vagaLa Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat la demanda de conflicte col·lectiu presentada per la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya contra les patronals Associació Catalana d’Empreses del Transport (ACET) i Federació Catalana de Transports de Barcelona (TRANSCALIT) i ha declarat la vigència de les clàusules del Conveni Col·lectiu del sector de transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona 2007-2010.

Aquesta sentència significa que el conveni col·lectiu no va decaure el 8 de juliol del 2013 i  continua vigent, i condemna les empreses del sector a respectar-lo. Les patronals poden interposar recurs de cassació, però la sentència deixa clar que és executiva de manera immediata. Per tant, des de la UGT de Catalunya exigim a les empreses que han modificat les condicions de treball de la seva plantilla de manera unilateral emparant-se en la pèrdua de la ultraactivitat del conveni que tornin a aplicar-lo en tot el seu contingut.

El Conveni Col·lectiu del sector de transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona va vèncer el 31 de desembre del 2010. Durant dos anys i mig, les dues patronals del sector es van negar a negociar perquè esperaven que, gràcies a la reforma laboral del PP –que limita la ultraactivitat dels convenis a només un any-, el conveni perdés la vigència el 8 de juliol i el sector quedés desregulat.

Aquest conveni empara uns 25.000 treballadors i treballadores de 1.500 empreses a la província de Barcelona, com DHL, TRADISA, Azkar o TDN.  

La demanda de conflicte col·lectiu ha estat defensada pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

En aquest enllaç trobareu la sentència.

Comments are closed.