El TSJC dona la raó a la UGT de Catalunya i ratifica la cessió il·legal de treballadors a Europastry

Europastry

Font: ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat una sentència on desestima la resolució del Jutjat Social de Terrassa i dona la raó a la UGT de Catalunya que va denunciar que els treballadors i les treballadores de Ranstad Outsourcing a l’empresa Europastry estaven en situació de cessió il·legal.

El nostre sindicat ja havia denunciat aquesta situació de cessió il·legal i el TSJC ens havia donat la raó al 2017. L’empresa va efectuar canvis i Ranstad Outsourcing va fer-se càrrec dels treballadors i les treballadores, fet que vam tornar a denunciar. El Jutjat Social de Terrassa va estimar aleshores que Europastry tenia raó i, davant el nostre recurs, el TSJC torna a fallar en el mateix sentit que ho va fer ara fa tres anys: els més de 100 treballadors i treballadores de Ranstad es troben en situació de cessió il·legal i no hi ha motiu que determini que la seva activitat no és pròpia de l’activitat principal de l’empresa principal. Segons recull la sentència “són la mateixa activitat, no són activitats clarament diferenciades ni tampoc activitats complementàries, tal com vam dir en la nostra sentència de l’1 de març de 2017”.

El nou dictamen del TSJC reconeix que “les dues empreses han intentat crear una aparença de legalitat per mantenir viva la contracta” i dictamina que tot i que l’empresa va efectuar alguns canvis després de la primera sentència segueix havent una manca d’autonomia tècnica de la contrata i es declara l’existència de cessió il·legal dels treballadors i treballadores que van recórrer la resolució del Jutjat Social.

Comments are closed.