EL TSJC reconeix el dret a fer les vacances que no s’han pogut gaudir després d’un accident laboral

La UGT de Catalunya ha guanyat per majoria absoluta les eleccions sindicals celebrades a Groundforce, la primera companyia de handling de l’aeroport de Barcelona.
El nostre sindicat ha ampliat la seva majoria, passant de 8 a 9 delegats al comitè d’empresa, que queda conformat de la següent manera: 9 delegats de la UGT de Catalunya, 4 de CCOO, 3 de CGT i 1 de CHESA.
L’operadora de handling té una plantilla d’uns 700 treballadors i ofereix els seus serveis a aerolínies com Vueling, Iberia, Air Europa, Air Nostrum, British Airways o Air France.
Davant l’anunci de què Ryanair deixarà d’operar el proper 30 d’octubre a l’Aeroport de Reus, des de la UGT de Catalunya demanem al govern de la Generalitat que, juntament amb la resta d’Administracions Territorials implicades, s’assegui a dialogar urgentment amb la companyia aèria Ryanair per tal de garantir la permanència d’aquesta al territori. La desaparició de Ryanair a Reus significaria la pèrdua d’un gran nombre de llocs de treball a les nostres comarques, tant de treballadors de la pròpia companyia com de treballadors i treballadores indirectes dels diferents sectors que donen servei (neteja, hostaleria, turisme, etc).
L’actual model aeroportuari a les comarques catalanes (fora d’El Prat), basat en vols de baix cost als aeroports de Girona i Reus, es podria veure greument afectat si el principal operador abandona aquests aeroports en detriment del de Barcelona-El Prat. L’impacte econòmic que això pot signifcar per a les Comarques de Tarragona, en una època de greu crisi, tindrà un impacte incalculable que el Govern de la Generalitat no pot permetre si no vol abocar aquestes comarques a una situació encara més delicada i preocupant de la que ja es troben.
Des de la UGT de Catalunya també volem instar a Ryanair que deixi d’amenaçar constantment amb deixar d’operar als diversos aeroports catalans per tal de veure augmentats els seus beneficis i que valori els esforços que està fent la Generalitat de Catalunya i les institucions tarragonines per tal de mantenir la supervivència de l’Aeroport de Reus. Així mateix, també demanem que es tinguin en compte els esforços que fan els treballadors i treballadores per garantir un servei de qualitat.
Treballar per la diversificació de companyies que operen a l’Aeroport de Reus, ha de ser una prioritat de les institucions implicades (AENA, Diputació de Tarragona, Ajuntaments i Generalitat de Catalunya), als quals emplacem a posar-se a treballar d’immediat per no veure’ns abocats en un futur en situacions similars.

aeroport-girona

El tribunal desestima el recurs que Aena havia interposat contra la sentència del Jutjat Social núm. 2 de Girona, favorable al treballador, un bomber de l’aeroport gironí

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al bomber que fa dos anys va demandar Aena per la negativa de la Direcció de l’Aeroport de Girona de concedir-li 15 dies de vacances que no havia pogut gaudir en el 2008 després de patir un accident de treball.

En el 2009, un cop reincorporat a la feina, el bomber va demanar els 15 dies de  vacances pendents. Davant la negativa de l’empresa, va decidir tirar endavant una demanda judicial per obtenir el reconeixement d’aquest dret.

Entre d’altres arguments, el gabinet jurídic de la UGT va fonamentar la demanda en la sentència del Tribunal de Justícia de la CE, en base a la Directiva Comunitària en la qual es reconeix el dret a gaudir de vacances anuals retribuïdes durant l’any següent al de meritació, quan el treballador hagi iniciat una incapacitat temporal abans de gaudir de les vacances i li hagi impedit fer-les el mateix any.

Tot i que el conveni col·lectiu d’Aena restringeix la recuperació de vacances pendents fins al 31 de gener de l’any següent, la sentència considera superada aquesta restricció i declara que el conveni ha d’adaptar-se a les normes de contingut general, com és la Directiva 2003/88/CE i l’Estatut dels Treballadors.

Aena va interposar recurs davant el TSJC, qui ara ha ratificat els termes de la primera resolució judicial a favor del bomber demandant. Ara, davant el fet que aquesta segona sentència ha esdevingut ferma, Aena ha descartat presentar recurs de cassació i ha decidit complir la sentència que reconeix el dret del bomber a gaudir de les vacances pendents i l’abonament de 200 euros en concepte d’honoraris.

Des del nostre sindicat valorem positivament aquesta sentència, ja que fa efectiu el reconeixement del dret del treballador a gaudir d’una part de les vacances meritades que no havia pogut fer a causa de la seva incapacitat temporal.

En aquest enllaç trobareu la sentència del TSJC.

Comments are closed.