Els 317 treballadors de Tecnoconfort inicien una vaga total d’un mes

lamallaLa plantilla de Tecnoconfort, una fàbrica de la Zona Franca de Barcelona que es dedica a fer peces per a Seat, han anunciat una vaga total que durarà un mes. És una mesura de protesta contra la decisió de la direcció de l’empresa de traslladar la producció a Portugal al 2009 i deixar sense feina 317 treballadors. D'altra banda, també estan de vaga els prop de 300 treballadors de Frape Behr, una altra fàbrica de peces de cotxes de la Zona Franca que també ha anunciat el seu tancament.  
La direcció de Tecnoconfort va anunciar abans de l’estiu que, al 2009, ja no caldria produir el tipus de peces que s’estan realitzant actualment a la Zona Franca i que, per tant, es tancaria la fàbrica. Els treballadors han denunciat, però, que Tecnoconfort podria perfectament fabricar un nou producte a Barcelona però que, tot i això, ha decidit traslladar la producció a Portugal i tancar la planta. 317 treballadors, 280 dels quals tenen contracte indefinit, es quedaran sense feina.

 La plantilla està indignada i, per això, els representants dels treballadors han convocat una vaga total en tots els torns de treball per a tots els dies laborables del mes d'octubre. Així mateix, els treballadors es concentraran aquest dimecres davant els Serveis Territorials de Treball a Barcelona per fer sentir les seves veus durant la mediació del conflicte. De la seva banda, també aquest dimecres, sindicats, patronal i Administració es reuniran per intentar resoldre el conflicte.

També tanca Frape Behr
Tecnoconfort no és l’única empresa de la Zona Franca que està travessant problemes. També està previst el tancament de Frape Behr, grup alemany que fabrica sistemes de calefacció i refrigeració per a cotxes i que dóna feina a 300 persones a Barcelona. La plantilla està fent vaga aquest dimarts i, a més, ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume per denunciar aquest tancament.

Comments are closed.