Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran critiquem amb duresa la proposta del Govern i reclamem uns pressupostos dignes pel sector d’atenció a la gent gran

Patronals i sindicats adverteixen els grups parlamentaris que no “seran còmplices” d’uns comptes que no situen les persones grans amb dependència com una “prioritat de país”.

Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran han criticat amb duresa el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya. La proposta del Govern al sector presentada ahir al Parlament en el marc de la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies no satisfà a sindicats i patronals, que han reclamat a l’uníson que “ja n’hi ha prou, necessitem uns pressupostos dignes per a la nostra gent gran”.

Els nous comptes pel 2020 preveuen un increment màxim de 15 milions d’euros per a l’atenció a la dependència, una xifra absolutament insuficient a la que els sindicats més representatius i les principals patronals del sector no poden donar el seu vist i plau perquè això implicaria “ser còmplices d’un pressupost que no situa l’atenció a la gent gran com una prioritat de país”. Els agents socials i econòmics han evitat fixar cap xifra en concret, però demanen que es reprengui la proposta de full de ruta valorada en 300 milions, que permetria ajustar-se a les necessitats de la societat i alhora garantir la qualitat i l’equitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals dels professionals i garantir la sostenibilitat de les empreses i les entitats.

ACRA, Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya, CCOO, Consorci de Salut i Social de Catalunya, La Confederació, La Unió, UGT i Upimir han reiterat al Govern i també a la resta de grups parlamentaris, amb els quals es van reunir ahir al Parlament, que estaran “units” en la permanent dignificació del sector perquè això implicarà una millor atenció a la gent gran.

Reclamen també que no pot haver-hi “ciutadans de primera i de segona”, i quela manca de finançament en els serveis amb concertació pública està discriminant la gent gran, ja que amb les tarifes actuals es fa molt difícil mantenir la qualitat en el servei i oferir una remuneració justa i adequada als treballadors. En aquest sentit, els agents socials i econòmics fan seva la frase que “el treball de qualitat és la millor de les polítiques socials”, és a dir que els treballadors i les treballadores tinguin millors condicions laborals.

Patronals i sindicats han avançat que valoraran l’oportunitat de realitzar aquelles accions oportunes per seguir defensant la gent gran, les treballadores i els treballadors, les empreses i entitats.

En aquest enllaç podeu consultar el comunicat i entitats en format pdf.

Comments are closed.