Els bombers de la Generalitat es mobilitzen contra les retallades al cos


Es manifestaran demà divendres, a les 11 hores, des de la Plaça Urquinaona fins a la Plaça de Sant Jaume

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya volen manifestar el seu rebuig al pla d’austeritat i les retallades proposades al cos per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).

Es continua fent un malbaratament de fons públics amb despeses que tenen poca aportació vers el desenvolupament de les tasques bàsiques del Cos de Bombers, mentre que hi ha noves retallades que afecten plenament el normal desenvolupament, la correcta resposta a la ciutadania i la prestació d’un servei públic de qualitat.

Cal remarcar que amb aquest procés de retallades s’arribarà pocs mesos a la situació en què es trobava el Cos de Bombers l’any 1998:

  • S’han aturat tots els processos selectius i concursos per tal de proveir i tenir els membres i llocs de treball necessaris per cobrir les necessitats de recursos personals bàsiques. S’han arribat a aturar processos com la convocatòria de bombers de 1A derivats dels pressupostos de l’any 2009.
  • S’han donat de baixa més de 20 vehicles que no es podran utilitzar fins a nou avís i s’han aturat les noves incorporacions i renovacions de l’actual flota terrestre.
  • S’ha produït una reducció en la gestió, neteja i manteniment dels establiments i dels equips i vehicles de la DGPEIS, i s’han aturat infraestructures bàsiques i imprescindibles, quan s’estan acabant i es mantenen les construccions d’altres infraestructures de dubtosa necessitat amb un cost molt superior al necessari.
  • S’està incrementant la precarització del nostre servei mitjançant la utilització indiscriminada de ma d’obra barata amb l’abús de la disponibilitat altruista del Cos de Bombers Voluntaris, aprofitant el context laboral actual.
  • Manca un model organitzatiu del Cos de Bombers que vagi més enllà del context i la situació actual, que compleixi amb la totalitat de les mesures proposades per la Comissió Parlamentaria fruit de l’accident d’Horta de Sant Joan.

Els bombers se senten traïts per totes aquelles promeses fetes pel grup de Convergència i Unió durant la comissió parlamentària del 2010 sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan, demostrant que la seva actitud va obeir més a criteris partidistes que a la necessitat de defensar la seguretat del Cos de Bombers i la població de Catalunya. Els resultats de les reunions amb la Direcció General els ha portat una convocar una manifestació demà divendres, 18 de novembres, a les 11 hores, que sortirà de la Plaça Urquinaona i transcorrerà fins a la Plaça de Sant Jaume.

Comments are closed.