Els comandaments del Cos de Bombers de la Generalitat planten el director general i l’equip directiu

bombersLa totalitat dels comandaments intermitjos i superiors del cos de bombers: inspectors, sotsinspectors i sergents caps de parc i responsables; han plantat al director general i al seu equip directiu, a la primera de les jornades de treball convocades per la mateixa Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).

Segons ha pogut saber la UGT de Catalunya, han exposat mitjançant dues intervencions que prenien aquesta decisió perquè volien fer palès el desacord amb les decisions preses pel mateix director general i el seu equip directiu:

  • Mai s’havia posat en qüestió la viabilitat del cos de bombers i posat en risc als membres del cos de bombers i la ciutadania com fins ara.
  • S’ha exposat que és inacceptable la precarietat en els recursos humans i materials existents al cos de Bombers.
  • S’ha exposat que les prioritats legislatives no prioritzen les necessitats immediates, fent incís molt especialment en la responsabilitat mitjançant un decret de guàrdia que reguli el funcionament operatiu del cos de Bombers i les figures existents a l’actualitat.
  • S’ha exposat que no és pot continuar acceptant l’actual menyspreu i menys teniment cap al cos de bombers respecte a la seva regulació laboral vers la resta de personal que treballa per l’Administració.
  • S’ha exposat al director general que els arguments, criteris i prioritats establertes per ell i el seu equip directiu posen en evidència un greu desconeixement de les necessitats actuals del cos de bombers, que en aquestes alçades, és inacceptable.

Per tots aquests motius, el cos de bombers ha abandonat la jornada de treball i s’han incorporat a les seves tasques diàries com a mostra del seu descontent amb les decisions preses pel director i el seu equip directiu.

Comments are closed.