Els conductors del banc de sang desconvoquen la vaga que havia de començar avui


sang3L’empresa que gestiona el servei, CTC Externalización, es compromet a un compliment estricte de la jornada laboral i a establir un pla de formació adequat per a la plantilla

Els treballadors de CTC Externalización que realitzen el servei de conducció del Banc de Sang i Teixits han desconvocat la vaga indefinida que havia de començar demà per l’incompliment per part de l’empresa –subcontractada per l’Administració per gestionar aquest servei- de les condicions del plec concursal.

La protesta de la plantilla estava provocada perquè CTC Externalización aplica a aquest col•lectiu el seu propi conveni, quan les condicions signades amb l’Administració expliciten que s’ha d’aplicar el Conveni del Transport Sanitari de Catalunya, els més adient a la preparació i les funcions que realitzen aquests professionals.

Ara els representants dels treballadors i la direcció de l’empresa han arribat a un principi d’acord pel qual CTC Externalización respectarà el compliment estricte de la jornada laboral i establirà un pla de formació adequat per a les necessitats de la plantilla.

Per la seva banda, els conductors del Banc de Sang i Teixits, una trentena a tot Catalunya, han decidit desconvocar la vaga per responsabilitat social i per evitar un greuge a la ciutadania, ja que es tracta d’un servei estratègic per a la sanitat catalana. Tot i així, els treballadors continuaran lluitant perquè l’empresa els apliqui el conveni corresponent i no descarten noves accions de pressió i legals. La qüestió del conveni es troba actualment en procés judicial, ja que un Jutjat Social de Barcelona va emetre sentència reconeixent el dret de la plantilla, però la direcció de l’empresa l’ha recorreguda.

Comments are closed.