Els conductors del banc de sang i teixits faran vaga indefinida a partir del dia 14

sang3L’empresa que gestiona el servei, CTC Externalización, no està complint les condicions recollides al plec concursal

Els treballadors de CTC Externalización que realitzen el servei de conducció del Banc de Sang i Teixits han convocat una vaga indefinida a partir del proper dia 14 de desembre, ja que l’empresa –subcontractada per l’Administració per gestionar aquest servei- està incomplint amb el plec concursal.

CTC Externalización està aplicant a aquest col•lectiu el seu propi conveni, quan les condicions signades amb l’Administració expliciten que s’ha d’aplicar el Conveni del Transport Sanitari de Catalunya, els més adient a la preparació i les funcions que realitzen aquests professionals. L’aplicació del conveni de l’empresa suposa unes condicions laborals molt pitjors, entre d’altres, una remuneració bruta mensual d’uns 500 euros menys de mitjana.

Els conductors del Banc de Sang i Teixits, una trentena a tot Catalunya, exigeixen a l’Administració que assumeixi la seva responsabilitat i no permeti aquest frau per part de CTC Externalización, ja que es tracta d’un servei essencial per a la sanitat catalana. De fet, un Jutjat Social de Barcelona ja va emetre sentència reconeixent l’obligació de l’empresa d’aplicar el Conveni de Transport Sanitari de Catalunya.

Comments are closed.