Els inspectors veterinaris de la carn dels escorxadors amenacen amb vaga si no es dignifiquen les seves condicions laborals

Els oficials auxiliars d’inspecció veterinària de la FIC (Fundació Privada de la Indústria de la Carn) han acordat en assemblea l’inici d’accions reivindicatives per solucionar els problemes laborals que arrosseguen des de fa anys.

Aquests treballadors i treballadores, aproximadament 170 a tot Catalunya, són els encarregats de la inspecció sanitària de la carn de porc, oví, caprí i boví que després consumim els ciutadans i ciutadanes. La seva labor és inspeccionar la carn als escorxadors per al consum humà i detectar possibles anomalies perjudicials per a la salut.

Aquests i aquestes professionals tenen unes condicions de treball senzillament indignants: deu anys amb el salari congelat, no recollits en cap grup del conveni col·lectiu del sector -per la qual cosa l’empresa els paga segons la categoria més baixa que pot-, mobilitat entre escorxadors amb més de 200 km de distància sense cap plus i, a més, el pagament de la nòmina amb retard i sense la certesa de cobrament.

Per tots aquests motius, dissabte passat van celebrar a l’Aula Magna de la Universitat de Vic una assemblea on van acordar per unanimitat una sèrie d’accions i mobilitzacions que poden desembocar en una vaga a principis de novembre si no es donen solucions a les seves demandes. Això suposaria deixar al sector carni paralitzat per la manca de control sanitari, amb el perill que pot comportar per a la salut pública.

Comments are closed.