Els inspectors veterinaris dels escorxadors arriben a un acord amb la Fundació Privada de la Indústria de la Carn i desconvoquen la vaga

El comitè d’empresa dels oficials auxiliars d’inspecció veterinària de la FIC (Fundació Privada de la Indústria de la Carn) ha arribat aquest matí a un acord amb la direcció de l’empresa que permet desconvocar les mobilitzacions iniciades fa unes setmanes –entre elles, la vaga prevista per als dies 5 i 6 de novembre- per la precarietat laboral que arrosseguen des de fa anys.

Els principals punts de l’acord són:

  • Compromís de la direcció de pagar puntualment. Fins ara el pagament de la nòmina es feia amb retard i incertesa.
  • Se’ls reconeix la categoria professional, passant de peons a tècnics no titulats. Això, segons el Conveni Col·lectiu Estatal del Sector d’Indústries Càrnies, suposa un increment salarial d’aproximadament el 18%.
  • Compromís de la direcció d’adaptar el ritme de treball a la feina d’inspecció –actualment és el mateix que la velocitat de les línies d’escorxament- o incrementar el nombre d’inspectors.
  • Compromís que el complement ad personam i els futurs increments salarials no seran compensables ni absorbibles.

Aquests treballadors i treballadores, aproximadament 170 a tot Catalunya, són els encarregats de la inspecció sanitària de la carn de porc, oví, caprí i boví que després consumim els ciutadans i ciutadanes. La seva labor és inspeccionar la carn als escorxadors per al consum humà i detectar possibles anomalies perjudicials per a la salut.

Comments are closed.