Els jubilats i pensionistes de la UGT demanen al Síndic de Greuges la creació de la figura del defensor dels drets de la gent gran

jubilats

De la mateixa manera que ja existeix un adjunt al Síndic per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents

La Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya ha sol·licitat aquest matí al Síndic de Greuges la creació de la figura del Defensor dels drets de la gent gran, de la mateixa manera que ja existeix un adjunt al Síndic per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents.

La secretària general de la Unió de Jubilats i Pensionistes, Isabel Zarza, ha registrat aquest matí una carta al Síndic de Greuges per explicar la seva demanda. Posteriorment, una delegació ha estat rebuda pel director de Consum i Territori del Síndic de Greuges, Francesc Vendrell, responsable de les àrees de medi ambient, consum, tributs, urbanisme i habitatge i treball i pensions.

Les persones grans representen el 16% de la població de Catalunya i el seu grau de dependència és molt superior a la resta de grups d’edat. Amb la crisi econòmica ha augmentat el nombre de casos en què les persones grans són retornades a l’àmbit familiar i depenen de les cures de la família, i també ha augmentat el nombre de llars que depenen d’una pensió com a principal font d’ingressos. Aquests factors poden repercutir directament en l’augment de situacions de maltractament de les persones grans.

En aquest enllaç trobareu un document amb més informació.

 

 

Comments are closed.