Els sindicats de la sanitat concertada convoquen una concentració davant de Salut pel bloqueig del Conveni SISCAT

Els treballadors i les treballadores del sector sanitari concertat diuen prou al manteniment de les retallades salarials, a la contractació en precari i a l’increment de la pressió assistencial per la disminució constant de personal

La UGT de Catalunya, CCOO, SATSE i Metges de Catalunya convoquen demà dimarts, 9 d’octubre, a les 11 hores, una concentració de delegats i delegades de la sanitat concertada davant del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131, Barcelona) per l’enroc de les patronals en la negociació del II Conveni del SISCAT (Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya) i la seva negativa a aplicar de forma automàtica la recuperació salarial i dels complements de les baixes aprovats per a la Funció Pública

Els treballadors i les treballadores del sector sanitari concertat diuen prou:

  • A continuar amb el salari congelat des de l’any 2008 i reduït a partir del 2010, quan se’ls van aplicar les mateixes retallades que als treballadors públics.
  • A continuar amb una pressió assistencial a la qual han de fer front amb plantilles disminuïdes i manca d’inversions, la qual cosa perjudica clarament la qualitat assistencial que rep la ciutadania (amb llistes d’espera que no paren de créixer, plans de xoc clarament insuficients, tancament de llits, retard cada cop més important a la realització de proves diagnòstiques, etc.).
  • A continuar amb les contractacions precàries, la inestabilitat i la dificultat per conciliar la vida personal i laboral.

Se’ls considera part del sector públic quan es tracta d’implementar a les seves retribucions, de manera automàtica, les retallades decretades per als funcionaris públics. Ara bé, quan l’anunci és de signe contrari, la reversió de les retallades o l’aplicació de millores a les condicions laborals dels treballadors públics NO tenen el mateix factor d’aplicació automàtica per als professionals de l’àmbit concertat.

Els sindicats que representem a la mesa de negociació del Conveni SISCAT els 50.000 treballadors i treballadores del sector rebutgem les propostes de negociació col·lectiva que suposin mantenir greuges comparatius respecte a la resta de treballadors públics. Diem NO a les retallades retributives i de personal que des de l’any 2010, per impuls del Govern de la Generalitat i amb connivència amb les patronals sanitàries, patim de manera injusta i perllongada.

Per aquest motiu, demanem a la Conselleria de Salut que s’impliqui de forma immediata i dugui a terme les accions i actuacions pertinents per tal de NO SEGUIR malbaratant la sanitat concertada (SISCAT) i la seva qualitat vers els usuaris, ni menystenint les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.

Comments are closed.