Els sindicats demanen a la direcció de BBVA que accepti prejubilacions i ofereixi vacants a Catalunya

CatalunyaCaixaLa UGT denuncia la manca de voluntat de la direcció de BBVA de buscar una sortida acordada amb la representació legal per reduir els 2.000 afectats per l’ERO previst. En la reunió mantinguda avui l’empresa ha comunicat una rebaixa en el nombre de baixes previstes, però situant la xifra total en 1.901 afectats. També s’ha compromès a trobar una fórmula alternativa per recol·locar d’alguna manera els 294 empleats de Legacy, però sense concretar-la. Tot això supeditat a un acord global abans del 31 de juliol.

En cas que fos així, encara caldria resoldre la situació dels 1.607 empleats mes de Catalunya, una quantitat que els sindicats continuem considerant molt elevada. Per aquest motiu hem demanat que ampliïn la seva proposta de prejubilacions incorporant aquells empleats que compleixin 53 anys a 31 de desembre de 2015 i que millorin les propostes de sortides. En aquest sentit, hem exposat les nostres propostes de sortides i homologació, sempre  encaminades a facilitar la voluntarietat i a reduir encara més el nombre de baixes proposades .

Després d’un recés , l’empresa  diu que troba desproporcionada la nostra proposta i insisteix que BBVA no pot oferir vacants a Catalunya ni reduir el nombre d’acomiadaments.

Atesa aquesta nova situació, la representació laboral es reunirà divendres per decidir el posicionament en aquest nou context negociador.

Comments are closed.