Els sindicats exigeixen un replantejament de la política d’ocupació catalana

(La Malla

Després de conèixer la noticia sobre els indicadors de l'atur del mes d'agost, els sindicats consideren que un augment del 4,66 per cent és alarmant pels treballadors a Catalunya, ja que els situa dos punts per sobre de la resta de l'Estat Espanyol. En termes absoluts, l'increment català afecta a 11.898 persones i des de la UGT denuncien "la mala qualitat de l'ocupació que es genera durant la temporada estiuenca", al mateix temps que CCOO mostra la seva preocupació per "la rescissió fraudulenta dels contractes a l'estiu".

A més de ser el tercer mes consecutiu en què puja l'atur, UGT denuncia que "les dades d'aquest agost són especialment preocupants, ja que són les més elevades dels darrers 5 anys". L'increment interanual està ja en 3.148 persones, el que suposa l'1,2 per cent. En canvi, diu UGT, altres autonomies, com el País Basc, "han aprofitat la bonança econòmica per reduir l'atur en un 4,25 per cent".


Per sectors, els serveis i la construcció són els més perjudicats, amb un increment dels aturats de 7.192 i 2.414 persones. Pel que fa a la contractació, els sindicats han constatat que han disminuït els contractes indefinits a Catalunya, i han estat molt perjudicats també els menors de 25 anys, ja que el mercat laboral durant l'estiu es molt precari i poc qualificat, cosa que no facilita l'aprenentatge dels més joves.


Els sindicats proposen buscar una actitud més activa de l'empresari català per canviar el model productiu que millori la qualificació de l'ocupació i redueixi significativament l'elevada temporalitat del mercat laboral. Segons UGT de Catalunya, "la Reforma Laboral, que tant bons fruits ha donat, es comença a desaccelerar".

{mxc} 

Comments are closed.