Els sindicats i la direcció de Nissan no arriben a un acord després de 20 hores de negociació

nissan1La Direcció de Nissan ha trencat la negociació al presentar sobre la taula mesures en relació a l’augment de dos dies de jornada i eliminació d’un dia de descans entre d’altres.

Aquest dimecres els sindicats i la Direcció de Nissan han mantingut una nova reunió sobre la competitivitat a la planta de Barcelona, a la sede del Departament de Treball de la Generalitat i amb mediació de la direcció general de relacions laborals que ha durat 20 hores i que finalment ha tornat a finalitzar sense acord.

La jornada de negociació s’ha dedicat pràcticament a la seva totalitat a resoldre el conflicte salarial en relació a la doble escala plantejada per l’empresa com a requisit imprescindible per arribar a un acord.

La UGT de Catalunya i CCOO hem estat capaços d’avançar en una proposta consensuada que ha trobat l’acord amb l’empresa en aquesta matèria, compensant la reducció salarial amb la formació en l’horari de treball per les noves contractacions, resolent el principal punt de conflicte a la negociació.

La nostra sorpresa ha estat, quan la Direcció, un cop resolta aquesta mesura, ha presentat sobre la taula de negociació una bateria de mesures en relació a l’augment d’activitat en les línees de producció, augment de dos dies de jornada, augment del temps efectiu de treball amb la reducció dels temps de descans a 7 minuts diaris i eliminació d’un dia de descans individual, que ha utilitzat per manifestar la seva posició de ruptura de la negociació, finalitzant així la reunió.

Un sacrifici afegit amb propostes que ja van discutides durant la negociació i a les que Nissan tan públicament, com a la taula, només havia posat com a condició la solució a la doble escala salarial.

La UGT de Catalunya i CCOO denunciem la falta de rigor a la negociació de la Direcció de Nissan, menyspreant els esforços realitzats pels sindicats i convertint la taula en una plataforma per a fer propostes de retallades dels drets sense fi.

Exigim a la Direcció de Nissan la màxima responsabilitat dels treballadors/es, reconeixent l’esforç d’aquests últims processos de negociació anterior a aquest, i per suposat a aquest últim, concloent en acord a la proposta plantejada ahir pels sindicats.

La competitivitat de la planta per produir nous models com el previst per Nissan en aquesta negociació està més garantitzada amb la proposta sindical i demanem a la multinacional que adjudiqui les noves produccions i mantingui els compromisos a l’ocupació manifestada a la negociació abandonat la seva posició intransigent a la taula de negociació.

Comments are closed.