Els treballadors de DUREX es concentraran de nou demà a Rubí

manifaLa UGT de Catalunya exigeix a l'empresa que reconegui i assumeixi que el tancament de la planta de Rubí respon a una deslocalització

El Comitè d'Empresa de Durex ha convocat els treballadors i les treballadores a una nova concentració a Rubí demà dijous, 8 de novembre, a les 9 hores. La plantilla es concentrarà a la Plaça del Dr. Pearson, davant del recinte on té lloc el I Congrés Mundial de Gossos de Detecció, que se celebra aquests dies al municipi vallesà.

Després de les reunions mantingudes entre els representants de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) i el comitè d'empresa, la UGT de Catalunya denuncia que l'anunci del tancament de la planta – on hi treballen 259 persones, el 75%, dones- no respon a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d'ocupació.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Per al nostre sindicat, és imprescindible que Durex reconegui que no existeixen motius per a presentar cap ERO i que el tancament de la planta es deu únicament als interessos de deslocalitzar la fàbrica per produir més econòmicament a l'Àsia, motiu pel qual l'empresa no es mou de la proposta d'indemnitzacions de 28 dies per any treballat i amb un màxim de 15 mensualitats, proposta que des de la UGT de Catalunya considerem irrisòria i innacceptable.

{mxc} 

Comments are closed.