Els treballadors de l’Hospital de Sant Celoni diuen “No” a les retallades presentades per la direcció

El comitè d’empresa va presentar una sèrie de propostes per estalviar 1,1 milions d’euros, però la direcció les va rebutjar

Els treballadors i les treballadores de l’Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) van rebutjar ahir les retallades presentades per la direcció, en un referèndum vinculant convocat pel comitè d’empresa.

La plantilla estava disposada a assumir gran part del dèficit previst per al 2013 amb importants disminucions del seus salaris, però tot i així, la direcció s’ha negat a arribar a un acord i vol aplicar les directrius dictades per les patronals, amb importants retallades socials i econòmiques que no estan justificades a l’hospital, donat que els tres últims exercicis ha tingut resultats positius.

Després de la desaparició del conveni de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) el passat 8 de juliol, el comitè va intentar arribar a un acord laboral a l’hospital, però la direcció s’hi ha negat, amb l’exigència de rebaixar els salaris un 5% sense vincular-ho als resultats econòmics. La setmana passada, encara en el període de negociacions, i entenent que aquest era l’únic punt irrenunciable per part de la direcció, el comitè va fer la següent proposta amb l’objectiu d’aconseguir el consens:

·         Vigència del  7 de juliol del 2013 al 31 de desembre del 2014.

·         Manteniment de les condicions del anterior conveni de la XHUP, exceptuant els apartats modificats en aquest pacte.

·         Manteniment de les taules salarials del 2008 com a referència, amb una reducció del  5% des del  7 de juliol del 2013 fins al 31 desembre del 2014. Aquesta reducció no es tindrà en compte a efectes de cotització.

·         Manteniment de la jornada anual actual.

·         Preu/hora de guàrdia com a hora ordinària.

·         Gaudiment assegurat del premi de fidelització i el pagament supeditat a resultats econòmics.

·         Direccions per objectius (DPO) supeditat a resultats.

Aquestes mesures proposades pel comitè permetrien a l’hospital un estalvi aproximat d’1.100.000 euros, pràcticament tota la previsió de dèficit de l’empresa (1.300.000 euros). Tanmateix la direcció va rebutjar la proposta i va exigir, a més de la reducció salarial, un augment de jornada fins a les 1.668 hores anuals per al 2014; supeditar a resultats econòmics la progressió de la carrera professional de tot el personal dels nivells B al C i C al D, el premi de fidelització i les DPO; fixar els tres dies de lliure disposició; una nova regulació del règim de millora de les baixes per incapacitat temporal, i desregular la jornada i descansos (guàrdies).

La voluntat del comitè d’empresa sempre ha estat i continua sent la d’arribar a un acord que permeti la viabilitat econòmica de la institució i el manteniment de la pau social, però no pot acceptar que la direcció demani absolutament tot l’esforç a la plantilla.

 

Comments are closed.