Els treballadors de l’aeroport del Prat no hauran de pagar el recàrrec en la T-10 per arribar-hi en metro

aeroport-del-pratGràcies a les demandes sindicals, es crearà el títol “T-10 Treballadors Aeroport”

L’aeroport i la Zona Universitària de Barcelona restaran connectats per la xarxa de metro a partir del proper dia 12. Els usuaris i usuàries que facin servir la T-Mes, T-Trimestre, T-50/30, T-Jove o la Targeta Rosa no hauran d’abonar cap recàrrec. Tanmateix, l’accés a les terminals de l’aeroport en metro tindrà d’un recàrrec de 2,35 euros per als bitllets senzills i les T-10.

La UGT i CCOO vam denunciar davant l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) l’impacte que el nou suplement podria tenir sobre les persones treballadores de l’aeroport. Un sobrecost que els perjudicaria econòmicament i, a més, contradictori amb les polítiques que persegueixen una mobilitat més sostenible i segura.

Gràcies a les demandes dels dos sindicats, finalment s’ha confirmat que les persones que tinguin els seu lloc de treball a les instal·lacions de l’aeroport no hauran d’abonar cap recàrrec a l’hora d’utilitzar la T-10, de la manera següent:

  • Es generarà un nou títol de transport, la targeta “T-10 Treballadors Aeroport”, amb funcionament i cost idèntic al de la resta de T-10.
  • Aquest nou títol serà personal, pel que estarà vinculat amb un número de DNI. En cas d’inspecció, la persona usuària haurà d’acreditar-se com a treballador o treballadora de l’entorn aeroportuari.
  • La nova T-10 es distribuirà exclusivament a les màquines de venda de les estacions de metro de les terminals. Es preveu que puguin comprar ja el 10 i 11 de febrer, dies de portes obertes. Serà possible bescanviar les T-10 antigues amb les del nou format (pendent de concreció).

Un comentari a “Els treballadors de l’aeroport del Prat no hauran de pagar el recàrrec en la T-10 per arribar-hi en metro

  1. FELICIDADES !!!!
    Es un gran acuerdo para poder dar a los trabajadores del Aeroport un acceso mucho mas rápido y económico.

    Gracias !