Els treballadors de Ràdio Barcelona aproven la convocatoria d’una vaga de 24 hores als diferents centres de Prisa Radio

microfonPrisa Radio s’escuda en la nova reforma laboral per fer 200 acomiadaments més i una rebaixa salarial del 10%

A partir de les 19 h, els redactors de totes les emissores de SER Catalunya no signaran les cròniques com a mesura de protesta

Els treballadors i les treballadores de Ràdio Barcelona han celebrat avui una assemblea per decidir la resposta a l’anunci de la direcció de Prisa Radio d’acomiadar un mínim de 200 treballadors i treballadores més -d’una plantilla uqe no arriba als 1.500- i efectuar una rebaixa generalitzada de sous, progressiva en funció de la retribució, però que de mitjana arribaria al 10%. Aquesta anunci arriba després que, la setmana passada, la direcció decidís acomiadar 6 treballadors d’ONA FM.

L’assemblea ha aprovat dur a terme una sèrie d’accions de protesta, entre les que destaquen:

Convocatòria d’una jornada de 24 hores de vaga a tots els centres de Prisa Radio a l’Estat, amb data encara per determinar.

Reprovació de Juan Luis Cebrián, conseller delegat del grup Prisa.

-Proposta de mobilització dels treballadors durant la propera junta d’accionistes del grup Prisa, el 30 de juny.

-El compliment del conveni al peu de la lletra, sense les hores extres que fan els treballadors i les treballadores, i que no són ni reconegudes ni remunerades.

Tanmateix, des d’avui mateix a les 19 hores, els redactors i les redactores de totes les emissores de SER Catalunya no signaran les seves cròniques –ni per antena ni per web- en mesura de protesta contra la decisió del grup d’acomiadar més treballadors.

L’empresa assegura que les mesures presentades són indispensables, però no ofereix dades concretes ni accepta de moment aplicar solucions menys traumàtiques. Davant la gravetat de les mesures anunciades, el comitè intercentres ha invocat el compliment de l’acord signat per ambdues parts per al passat ERO, que impedeix realitzar nous acomiadaments col•lectius durant un període de 18 mesos, és a dir, fins al mes d’abril de 2013. De moment, el comitè ja ha interposat una demanda davant l’Audiència Nacional per l’incompliment dels acords del conveni col•lectiu vigent, relatius a increments salarials de 2011 i 2012.

El comitè considera que no es pot acceptar aquesta brutal aplicació de la reforma laboral, amb acomiadaments i rebaixa salarial dels que menys culpa tenen de la situació financera del grup, mentre els directius cobren sous escandalosos.

Comments are closed.