Els treballadors de seguretat d’Ilunion a l’aeroport de Barcelona ajornen la vaga fins a l’1 de novembre


A canvi de donar més temps a l’empresa per negociar amb AENA, el personal ha aconseguit l’increment d’un plus

El comitè d’empresa d’Ilunion a l’aeroport de Barcelona van arribar ahir a la reunió de mediació del Departament de Treball a un acord amb l’empresa de seguretat que ha permès ajornar la vaga que havia de començar demà fins a l’1 de novembre.

El conflicte està provocat perquè els agents de seguretat -254, que es dediquen al control d’equipatge, control d’accés del personal i control perifèric de l’aeroport del Prat- exigeixen un augment salarial de 350 euros mensuals, corresponents al plus que l’empresa els va retallar fa anys amb motiu de la crisi, més el cost de l’aparcament de l’aeroport, que també se’ls va treure.

El plus que es va retallar de manera pactada amb el comitè i que ara es vol recuperar era de 264 euros, que el personal de nova incorporació va perdre totalment, mentre que al personal que el rebia com a plus ad personam 1 se’l va reduir fins als 153 euros i als del plus ad personam 2 se’ls va quedar en 63,5 euros.

A la reunió d’ahir, Ilunion va demanar un ajornament de la vaga per poder seguir negociant amb AENA perquè assumeixi una part de la reclamació de la plantilla en la licitació. A canvi de l’ajornament, els treballadors i les treballadors rebran una pujada de plusos des de l’1 de setembre: el plus ad personam 1 pujarà de 153 a 190 euros mensuals; el plus ad personam 2, de 63,5 a 190 euros; el personal de radioscòpia cobrarà 165 euros, i als que se’ls havia tret el plus sencer també cobraran 165 euros.

A més, I’empresa s’ha compromès a seguir negociant fins a arribar a un acord final. La propera reunió de mediació s’ha fixat per al 26 de setembre.

D’aquesta manera, el comitè ja ha desconvocat dues vegades la vaga; la primera estava prevista per al 2 de setembre i la segona a partir del 16 de setembre.

Comments are closed.