Els treballadors de TMB autobusos i metro faran vaga dilluns contra les retallades salarials i la vulneració dels acords per part de l’empresa

bus-bcnLa UGT de Catalunya i la resta de sindicats amb representació han convocat els treballadors i les treballadores de TMB autobusos i metro a fer una vaga de 24 hores el proper dilluns, 17 de setembre, contra la decisió de les seves empreses d’aplicar-los el RD 20/2012 del Govern Estatal com si fossin empleats públics, tot i que no ho són, vulnerant així el seu dret a la negociació col•lectiva.

D’aquesta manera, les plantilles dels autobusos i el metro de Barcelona veuran retallada la seva nòmina i la paga de Nadal. Cal recordar, a més, que fa sis mesos es va arribar a un pacte de viabilitat i es van signar els convenis col•lectius, acords que ara la direcció, de nou, no respecta, perjudicant greument els drets dels treballadors i la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania.

Per mostrar el seu rebuig a la decisió de TMB, els treballadors i les treballadores dels autobusos i del metro es manifestaran a partir de les 10.30 hores des de la Plaça dels Països Catalans (davant de l’Estació de Sants) fins a la Plaça de Sant Jaume. Els treballadors de B:SM, que es veuen afectats de la mateixa manera pel RD 20/2012 sense ser empleats públics, també participaran a la manifestació.

La vaga de dilluns coincideix amb la convocada pels sindicats a Renfe Operadora i Adif, també per l’aplicació del RD 20/2012.

Comments are closed.