Els treballadors de Tusgsal es concentraran dilluns davant la seu de Barcelona En Comú

tusgsalEls treballadors de TUSGSAL continuaran dilluns les protestes per l’adjudicació de la concessió del Nitbus amb una concentració a partir de les 9 hores davant la seu de Barcelona En Comú (Castillejos, 233).

Un grup de conductors ja s’hi va concentrar ahir a la tarda, després de la protesta al matí davant la seu del PSC, on tres delegats s’havien tancat durant la nit de dijous a divendres.
La setmana vinent serà clau, ja que dimarts se celebra el ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, presidit per Ada Colau, on es pot tirar endavant aquesta adjudicació.
Els treballadors i les treballadores de TUSGSAL protesten perquè l’AMB vol adjudicar el concurs del Nitbus a ALSA, membre de la multinacional britànica International Express, tot i que la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat ha emès un informe –sol·licitat per la pròpia AMB- que manifesta la nul·litat de ple dret del concurs, perquè no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).
TUSGSAL és una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que ofereix el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. A més, la seva oferta al concurs del Nitbus era dos milions d’euros més barata que la d’ALSA.
TUSGSAL té una plantilla de 780 treballadors i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus. Ara els treballadors pateixen pels seus llocs de treball i condicions laborals, superiors a les del sector, i demanen justícia i transparència.

Comments are closed.