Els treballadors de TUSGSAL exigeixen que el concurs d’adjudicació del Nitbus es consideri nul i s’iniciï de zero

tusgsalEls treballadors i les treballadores de TUSGSAL han protestat aquest matí davant la seu del PSC al carrer de Nicaragua de Barcelona perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona vol continuar endavant amb l’adjudicació del concurs del Nitbus a ALSA, membre de la multinacional britànica International Express, tot i que la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat ha emès un informe –sol·licitat per la pròpia AMB- que manifesta la nul·litat de ple dret del concurs, perquè no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).

Tres delegats de la UGT de Catalunya es van tancar ahir a la seu del PSC i hi han passat la nit, i aquest matí han rebut el suport dels seus companys i companyes, així com del secretari general del sindicat, Camil Ros. Els delegats continuaran amb la tancada fins que el PSC, partit majoritari a l’AMB, es comprometi a iniciar el concurs del Nitbus de zero. De la mateixa manera, el comitè d’empresa ha traslladat la seva indignació i demandes a la resta de grups polítics que formen part de l’AMB. Els treballadors i les treballadores demanen justícia i transparència.

TUSGSAL és una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que porta oferint el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. A més, la seva oferta al concurs del Nitbus era dos milions d’euros més barata que la d’ALSA.

TUSGSAL té una plantilla de 780 treballadors i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus. Ara els treballadors pateixen pels seus llocs de treball i condicions laborals, superiors a les del sector.

 

Comments are closed.