Els treballadors de Unió Naval es manifesten con tra el pla de mobilitat del grup Boluda

vaixell-bcn
La plantilla tallarà el trànsit de l’Avinguda Joan de Borbó, de 15 a 16 hores

Els treballadors i les treballadores de la Unió Naval de Barcelona es manifestaran aquesta tarda, de 15 a 16 hores, per denunciar el tancament de l’empresa i la proposta del Grup Boluda de traslladar els treballadors al port de València.

La UGT de Catalunya ha denunciat reiteradament que rere el tancament de la intenció de tancar la Unión Naval de Barcelona, que pertany al grup Boluda, s’amaguen interessos econòmics, ja que es tracta d’una empresa amb beneficis i amb una càrrega de treball suficient. El grup Boluda ha decidit, sense cap motiu aparent, retornar a l’Autoritat Portuària de Barcelona la concessió dels terrenys on està assentada l’empresa, tot i que encara li quedaven 11 anys de concessió. Per a la UGT de Catalunya no té sentit i no s’entén que una empresa solvent i generadora de riquesa, com Unión Naval de Barcelona, pugui tancar-se després de més de 140 anys d’estar establerta al port de Barcelona, especialment tenint en compte que és l’única que hi ha a Catalunya que es dedica a la reparació de vaixells.

 

Unión Naval de Barcelona té actualment 95 treballadors en plantilla, tot i que si es compten les indústries auxiliars el volum de persones que hi treballen pot oscil·lar entre les 200 i les 250. És una empresa amb guanys, que el 2009 va obtenir uns beneficis d’explotació d’entre un milió i un milió i mig d’euros; a més a més, no els falta càrrega de treball, ja que en aquests moments estan arreglant dos vaixells, cosa que suposa feina per a dos mesos, ha fet entre 8 i 10 pressupostos i té confirmada la reparació de dos naus més per als mesos de novembre i desembre.

La UGT de Catalunya sospita que darrere la renúncia a la concessió s’amaguen interessos ocults, ja que l’empresa Marina 92 (de la qual l’Autoritat Portuària és accionista minoritària), que es dedica a la reparació de iots de luxe, té la intenció de licitar per la concessió. Cal destacar que recentment s’ha construït un hotel just davant de les instal·lacions d’Unión Naval de Barcelona, i pels sindicats no és casual que es prefereixi, a partir d’ara, que les vistes de l’hotel siguin de iots de luxe i no de vaixells de càrrega.

Concentració treballadors Unió Naval Barcelona

DIA:
avui, dijous, 13 de maig de 2010 HORA: A partir de les 15 hores LLOC: Passeig Joan de Borbó – Davant del Club Natació Barceloneta.

Comments are closed.